TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lovell, Horace Godfrey

Dienstnummer:
1376510
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Horace Lovell meldde zich in september 1940 bij de R.A.F. en kwalificeerde zich als radiotelegrafist in 1941. Hij kwam eind 1942 bij 142 Squadron, een Wellington eenheid. Hij begon in november 1942 aan operationele vluchten; zijn eerste missies betroffen het leggen van mijnen voor de Franse havens Lorient en St. Nazaire.
Een paar weken later echter voegde hij zich bij een detachement van 13 vliegtuigen dat opdracht had gekregen naar Blida in Noord-Afrika te gaan; op dat strijdtoneel diende hij van januari tot april 1943 en maakte meer dan 20 vluchten, de meeste tegen vijandelijke haveninstallaties in Bizerta, Trapani en Tunis.
Bij terugkeer in de U.K. werd hij ingezet als Staf radiotelegrafist en instructeur op R.A.F. Oakley tot augustus 1945 en werd uiteindelijk op Uxbridge aan het einde van dat jaar gedemobiliseerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 142 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
9 juli 1943
Aanbeveling:
Sergeant Lovell heeft 31 bombardements- en mijnenlegmissies gevlogen. Hij is lid van de bemanning met de fraaiste staat van dienst in het squadron gedurende de laatste zes maanden. Zijn bemanning heeft op de laatste zes vluchten brandbommen meegevoerd en is als Pathfinder voor het squadron opgetreden. Bij elke gelegenheid hebben zij trouw hun brandbommen in het centrum van het doelgebied afgeworpen. Sergeant Lovell’s rustige en vertrouwenwekkende optreden hebben zijn bemanning aanzienlijk beïnvloed. Zijn plichtsbesef, zowel op de grond als in de lucht is opmerkelijk geweest. Sterk aanbevolen voor toekenning van de Distinguished Flying Medal.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto