TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pattison, John David

Geboortedatum:
11 september 1919 (Toronto/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
2 oktober 1986 (Toronto/Ontario, Canada)
Dienstnummer:
C.957
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Loopbaan:
13 december 1938: RCAF;
30 augustus 1940: No. 1 Squadron, RCAF;
?: No. 14 (RCAF) Sqaudron;
1 maart 1945: Commanding Officer, No 145 (RCAF) Squadron.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (Majoor-Vlieger)
Eenheid:
No. 419 (Moose) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
6 november 1942
Aanbeveling:
Squadron Leader Pattison heeft voortdurend grote bereidheid voor offensieve operaties getoond. Als Flight Commander heeft hij met zijn enthousiaste toepassing van vliegkunst en kennis van operaties een bijdrage geleverd aan de verhoging van het moreel van vliegtuigbemanningen. Bij een gelegenheid vloog hij zijn toestel 193 kilometer op een motor over de Noordzee en maakte een prima landing. De moed en het plichtsbesef van Squadron Leader Pattison zijn een voorbeeld geweest voor alle leden van zijn squadron.
Opmerking: Public Records Office Air 2/9604 is in het bezit van een aanbeveling, gedateerd 22 september 1942, toen hij 33 missies (157 uur en 15 minuten) had voltooid. Tijdens zijn tour heeft Squadron Leader Pattison steeds ongebruikelijke vurigheid voor offensieve operaties getoond. De vastberadenheid die hij heeft getoond en de gewetensvolle wijze waarop hij zijn zijn plicht heeft gedaan, zijn een goed voorbeeld geweest voor alle leden van het squadron. Als Flight Commander heeft hij met zijn enthousiaste toepassing van vliegkunst en kennis van operaties een bijdrage geleverd aan de verhoging van het moreel van vliegtuigbemanningen. Bij een gelegenheid vloog hij zijn toestel 193 kilometer op een motor over de Noordzee en maakte een prima landing op zijn wielen zonder verdere schade aan het toestel. Hiervoor ontving hij een aanbeveling. Ik ben van mening dat het fraaie voorbeeld dat hij aan andere bemanningen in het squadron heeft gesteld, in combinatie met de moed en het plichtsbesef dat hij zelf toonde, officiële erkenning verdient.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Wing Commander (Waarnemend Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
No. 429 (Bison) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
23 mei 1944
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Wing Commander Pattison, nu in zijn tweede tour, heeft een lange en opmerkelijke staat van dienst. Sinds de toekenning van het Distinguished Flying Cross heft hij nog vele missies voltooid, allemaal naar belangrijke en sterk verdedigde Duitse doelen. Hij is een uitmuntend Squadron Commandant en hij heeft steeds een uitstekend voorbeeld gesteld van vastberadenheid en bekwaamheid in combinatie met een gezonde vechtlust.

Tweede DFC toegekend als gesp voor op het lint van de eerste DFC.

Bronnen

Foto