TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chambers, Alan

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Major (Waarnemend Majoor)
Eenheid:
Canadian Infantry Corps
Toegekend op:
2 december 1944
Aanbeveling:
Wegens moed en bekwaamheid tijdens een geheime operatie op de Kanaaleilanden op 22 september 1944.
1. Bijgevoegd is een afschrift van het rapport betreffende de operatie die werd uitgevoerd in met mijnen bezaaide wateren.
2. Major Chambers toonde opmerkelijke moed en doorzettingsvermoegen bij de uitvoering van zijn missie, contact op te nemen met de vijandelijke commandant waarbij hij:
a. (zie para 6) opzettelijk spitsroeden liep voor de vijandelijke batterijen hoewel hij alle redenen had om aan te nemen dat hij een vijandige ontvangst kon verwachten;
b. (zie para 12) opzettelijk het teken van de vijand om te stoppen verkeerd begreep en verder ging naar het vijandelijke hoofdkwartier in een poging aan land te komen voordat ze konden vertrekken;
c. (zie paras 15 tot 22) Hij toonde grote moed en minachting voor eigen veiligheid bij het alleen aan boord gaan van het gewpande vijandelijke schip. Hij benaderde een zeer kwetsbare en moeilijke situatie met uitzonderlijke kalmte en een zeer goed inzicht.
d. Para 24 benadrukt de genomen risico's.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 36828 published on the 5 December 1944
    - Kopie van de originele aanbeveling - STIWOT-archief

Foto