TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hicks, Henry James

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
A.R.P. Post Warden
Eenheid:
ARP Camberwell, Air Raid Precautions (ARP), Home Office, British Government
Toegekend op:
25 april 1941
Aanbeveling:
Tijdens een luchtaanval raakten een man en zijn vrouw opgesloten in de kelder van een huis van drie verdiepingen dat was ingestort. Het meeste puin rustte op het plafond van de kelder waarvan een deel was ingestort. P.C. Whitmore. vergezeld door War Reserve Gilbert en andere officeren arriveerden, Mr. Hicks kwam er bij en de man werd snel bevrijd.
Om de vrouw te bereiken werkten Whitmore, Hicks en Gilbert samen, gravend met hun blote handen. Stukje bij beetje werd het puin verwijderd en doorgegeven.
Whitmore leidde en assisteerde de helpers bij het stutten van de tunnel terwijl ze verder groeven.
Enkele keren viel er metselwerk naar beneden maar na grote inspanning slaagden ze erin de vrouw te bereiken die vast lag onder een brok marmer en een ijzeren staaf. Met grote moeite werden die verwijderd en de vrouw werd over de lichamen van de liggende mannen doorgegeven naar de anderen aan het andere einde van de tunnel.
In de tijd dat de mannen in de tunnel waren bestond er alle kans dat die zou instorten en hem onder bergen puin begraven. Ze waren zich daar allemaal van bewust maar zonder acht te slaan op hun eigen veiligheid werkten ze door tot de vrouw was bevrijd.

Tegelijkertijd toegekend aan George Whitmore en Ernest Gilbert
.


George Medal

Bronnen

Foto