TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chadwick, Walter Lees

Geboortedatum:
25 februari 1920 (St Mary's Hale/Lancashire, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
2005
Dienstnummer:
2696194
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Chadwick meldde zich in 1938 direct na school bij de Scots Guards en diende in Afrika en noordwest Europa, soms bij de S.A.S. van David Stirling en bij de S.B.S. onder Lord Jellicoe. Na zijn ontslag in 1948 werd hij water ingenieur bij Turner en Newall waarvoor hij veel in het buitenland reisde.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
F Company, 2nd Battalion, Scots Guards
Toegekend op:
24 februari 1944
Aanbeveling:
In de nachtelijke aanval op het gebied van de tabaksfabriek in Battapaglia op 11 september toonde dit lid van de Guards opmerkelijke moed en strijdlust.
Hij nam met zijn eigen bajonet diverse Duitse mitrailleurschutters voor zijn rekening. Bij een gelegenheid opende een Spandau van korte afstand het vuur op hem, een kogel schampte zijn lip, een andere ging door zijn stalen helm en drie door zijn rugzak, hij viel de post direct aan en doodde de bemanning.
Hij werd het laatst gezien in gezelschap van een sergeant en een ander lid van de Guards toen ze een verder af gelegen Spandau stelling aanvielen, hij werd later als vermist opgegeven.
Op 2 november wandelde hij in burgerkleding onze linies binnen.

WO 373/4/445
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto