TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lennard, Wilfred Arthur

Dienstnummer:
124735
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Wilfred Lennard uit Nottingham diende als navigator bij Bomber Command (het laatst bij No. 158 Squadron) en voerde nachtelijke vluchten uit boven vijandelijk grondgebied waaronder het bombarderen van Hamburg.

Temporary Flight Sergeant
1 mei 1942: Pilot Officer (probation/emergency)
1 november 1942: Flying Officer (probation/war sub)
1 mei 1944: Flight Lieutenant (war sub)

26 april 1956: retaining rank as Flight Lieutenant in the RAFVR

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 158 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
23 mei 1844
Aanbeveling:
In de loop van zijn operationele tour heeft deze officier deelgenomen aan aanvallen op een grote verscheidenheid van sterk verdedigde doelen in Duitsland. Zijn deskundigheid als navigator is altijd van een hoog peil geweest en daarmee heeft hij een grote rol gespeeld bij de behaalde successen. Bij een gelegenheid in februari 1944 was hij navigator van een toestel dat Leipzig moest aanvallen. Korrt na het passeren van de vijandelijke kust viel de snelheidsmeter uit. Ondanks dat besloot de gezagvoerder de missie voort te zetten. In moeilijke omstandigheden, nog verergerd door dichte bewolking leidde F/O Lennard zijn gezagvoerder vaardig naar het doel dat met succes werd aangevallen. Zijn deskundigheid en vindingrijkheid droegen in grote mate bij een het succes van een uiterst moeilijke missie.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • http://www.tennants.co.uk/Catalogue/Lots/57398.aspx

Foto