TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zais, William L.

Dienstnummer:
33720834
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Sergeant William L. Zais, 33720834, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in het Fôret de ***** (Châtau-Salins) in Frankrijk op 11 november 1944. Toen de opmars van zijn peloton tot staan werd gebracht door een Duitse tank Type IV, ondersteund door vuur van twee mitrailleurs, werkte Sgt. Zais zich, samen met de pelotonsleider en twee anderen vrijwillig onder intens vijandelijk vuur naar voren totdat hij binnen drie meter van de tank was. De pelotonsleider slingerde toen een granaat in de open koepel van de tank waardoor een explosie ontstond die de Duitse tank volledig verwoestte, Sgt. Zais verwondde en twee van zijn metgezellen doodde. De onverschrokken actie van Sgt. Zais stelde zijn peloton in staat verder te gaan met de missie en strekt zijn aard en opleiding als soldaat tot de hoogste eer. Hij kwam in West Virginia in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 56 (12 december 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto