TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Antone, Albert M.

Dienstnummer:
20630068
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Albert M. Antone, 20630068, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in het bos van ****** (Château-Salins) in Frankrijk op 11 november 1944. Toen de voortgang van zijn peloton werd opgehouden door een Duitse Type IV tank, ondersteund door twee mitrailleurs werkte Sergeant Antone zich samen met zijn pelotonsleider en twee andere soldaten onder zwaar vijandelijk vuur naar voren totdat hij binnen drie meter van de tank was. De pelotonsleider slingerde toen een granaat in de open koepel van de tank waardoor een explosie ontstond die de Duitse tank volledig verwoestte, Sergeant Antone verwondde en twee van zijn metgezellen doodde. De onverschrokken actie van Sgt. Antone stelde zijn peloton in staat verder te gaan naar het doel en strekt zijn karakter en opleiding als soldaat tot de grootste eer. Hij kwam in Michigan in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 56 (12 December 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto