TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Temple, Huston T.

Dienstnummer:
34882219
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Huston T. Temple, 34882219, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van Agincourt in Frankrijk op 20 september 1944. Tijdens een vijandeljke tegenaanval op het dorp Agincourt, die ‘s nachts en onder dekking van dichte mist werd gelanceerd werd een huis, bezet door Sergeant Temple, sectieleider en een deel van zijn peloton door een sterke Duitse troepenmacht omsingeld die onze mannen toeriep zich over te geven. Zich realiserend dat hij geen stand kon houden tegenover de numeriek sterkere vijand maar ook niet bereid zijn eenheid gevangen te laten nemen nam Sgt. Temple de leiding; hij gaf zijn mannen bevel zich terug te trekken en dekte hun bewegingen met vuur vanaf zijn positie in het huis. Omdat de vijand fakkels afschoot om een beter zicht te krijgen op het gebouw waarvan zij dachten dat de bezetters gereed waren zich over te geven, realiseerde hij zich niet dat de fakkels die uit diverse ramen van het gebouw kwamen door Sgt. Temple werden afgeschoten waarmee hij de terugtrekking van zijn kameraden dekte. Nadat hij erin was geslaagd, een groot aantal vijanden te doden of te verwonden, ontsnapte hij zelf zonder een schrammetje. De hele operatie werd uitgevoerd zonder een man te verliezen. Sgt. Temple’s dappere en vindingrijke leiding strekt zijn militaire opleiding tot eer en en vormt een eerbetoon aan de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika. Hij kwam in Tennessee in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 50 (4 november 1944).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto