TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Marnell, Gerard

Dienstnummer:
3777718
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Sergeant
Eenheid:
1st Battalion, The Royal Irish Fusiliers (Princess Victoria's) (1st Battalion, The Royal Irish Fusiliers (Princess Victoria's))
Toegekend op:
26 oktober 1944
Aanbeveling:
Op 29 mei 1944 voerde L/Sgt Marnell het bevel over een sectie van de rechter voorste compagnie tijdens de opmars van RlrF van Ceprano naar de Strangolagalli-Ripl. Onder de verwarde mortierbeschieting van zijn peloton behield hij een hoge graad van persoonlijke moed die groot vertrouwen bij zijn mannen wekte.
Bij een gelegenheid waarop zijn sectie door mitrailleurvuur was vastgenageld, nam hij zelf een Bren mee naar de flank, stak daarvoor open terrein over en sloeg de tegenstand neer waardoor hij zijn sectie en zijn peloton in staat stelde op te trekken naar het doel en de geschutsbemanning gevangen te nemen. Tijdens het consolideren liep hij zonder vrees tussen zijn mannen heen en weer terwijl het gebied onder zwaar vuur van Nebelwerfer lag.
Gedurende het gevecht was zijn moed onder vuur een mooie aansporing voor zijn mannen en met zijn persoonlijke intiatief redde hij enkele lastige situaties.

Ontvangen ter erkenning van moed en verdienste in Italië.
Military Medal (MM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette of 24th October 1944, Issue 36764, dated 26th October 1944

Foto