TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jones, Robert Maurice

Overlijdensdatum:
22 januari 1999
Dienstnummer:
6967846
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

In 1939 werkte Robert Jones bij de Midland bank en was ook Territorial soldier bij de London Rifle Brigade. Direct aan het begin van de oorlog ging hij bij de LRB, dat in 1941 werd aangeduid als het 7th Battalion in vaste dienst, The Rifle Brigade (RB). Hij bleef tot het einde van de oorlog bij de eenheid. Daarna werkte hij twee jaar als boer in Wales voordat hij zijn loopbaan bij de Midland Bank in Londen hervatte. Zijn laatste functie bij de bank was die van manager van het High Road bijkantoor in Ilford, Essex. Na zijn pensionering in 1973 keerde hij naar Wales terug om in Criccieth te gaan wonen waar hij op 22 januari 1999 op 85 jarige leeftijd overleed.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
7th Battalion, The Rifle Brigade, (1st Battalion, The London Rifle Brigade) (7th Battalion, The Rifle Brigade, (1st Battalion, The London Rifle Brigade))
Bij El Wishka op 25 oktober 1942.
Deze sergeant leidde mitrailleurvuur op vijandelijke doelen toen een van de schutters werd geraakt. Hij nam onmiddellijk zijn plaats over en bleef vuren. Daarna werd zijn tweede schutter geraakt en hij werd vervangen door de pelotonsofficier die al gewond was geraakt. Hij had ongeveer zes magazijnen verschoten toen zijn officier werd gedood en vervangen werd door een andere infanterist. Hij bleef doorvuren totdat deze ook gewond raakte toen hij de terugtrekking naar een minder open positie leidde van zijn sectie middelzware mitrailleurs. Tegenover vijandelijke tegenstand bleef hij voortdurend doorvuren. Daarna nam hij het commando over het peloton op zich en toonde nog vier dagen lang uitmuntend leiderschap. Met zijn dappere optreden en kalmte hield hij zijn peloton in actie en bracht de vijand zware verliezen toe.
(London Gazette van 14 januari 1943.)
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "8th ARMY"-gesp
Africa Star

Bronnen

Foto