TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tackenberg, Pieter

Overlijdensdatum:
10 april 2011 (Centennial/Colorado, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Burger
Eenheid:
Lid Inlichtingen- en Spionagegroep "Albrecht"
Toegekend op:
2 januari 1950
Voordracht:
"Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door, na in September 1944 te zijn toegetreden als medewerker tot een belangirjke inlichtingengroep op militair gebied in bezet Nederland, als zodanig eerst werkzaam te zijn in het gebied ZUi-Holland-Oost (sector Woerden) en aldaar deze dienst te organiseren, waardoor, in dit aanvankelijk in militair opzicht onbelangirjk gebied, tijdens de terugtocht van de uit Brabant verdreven vijandelijke troepen waardevolle inlichtinghierover konden worden verstrekt.
Voorts door in Januari 1945 het verkenningswerk in de Betuwe en de Bommelerwaard, welk gebied tot het spergebied behoorde te organiseren en op zo goede wijze uit te voeren, dat met elke overtocht van bezet naar bevrijd gebied zeer goede rapporten over deze frontsector konden worden doorgegeven, totdat hij, kort voor de bevrijding, onder compromitterende omstandigheden door de vijand werd gevangen genomen. Ondanks zware verhoren en ter dood veroordeeld zijnde geen namen los te laten. Door dit optreden belangirjke diensten te bewijzen aan de geallieerde oorlogsvoering en de Nederlandse Regering."

Koninklijk Besluit No. 2, dd. 2 januari 1950.
Bronzen Kruis (BK)

Bronnen

Foto