TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Walls, Ralph Waldo

Geboortedatum:
12 oktober 1919 (Clear Lake/Iowa, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
(Clear Lake/Iowa, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 17 067 762.

Ralph Waldo Walls ging op 12 juni 1942 in dienst. Hij diende als Fire Control Instrument Operator en als ordonnans/postbehandelaar. Op 16 oktober 1945 werd hij eervol ontslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician 5th Grade (T-5)
Eenheid:
376th Antiaircraft Artillery AW Battalion
Toegekend op:
5 maart 1945
Aanbeveling:
Heeft zich onderscheiden door waardevolle diensten in het kader van militaire operaties tegen de vijand op het Europese strijdtoneel in de periode tussen 1 oktober en 31 december 1944. Gedurende deze periode voerde Cpl. Walls de hem opgedragen taken op uitzonderlijk waardevolle wijze uit. Met als opdracht het veilig bezorgen van post en andere belangrijke berichten aan zijn eigen als ook aan naastgelegen eenheden toonde hij initiatief en plichtsbesef bij het uitvoeren van deze taken. Ondanks het barre weer en het onbekende terrein volbracht hij iedere reguliere rit naast veel onregelmatige ritten. De moedige actie en de volharding van Cpl. Walls stekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika tot eer.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • Foto 1: Ron Walls
  • - Originele Bronze Star Medal
    - Army Separation Qualification Report
    - APO 9, 201 GNMEQ, Award of the Bronze Star, 5 March 1945

Foto