TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fluit, Klaas

Geboortedatum:
11 januari 1914 (De Wijk, Nederland)
Overlijdensdatum:
9 januari 2008 (Brampton/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Klaas Fluit werd op 11 januari 1914 geboren in De Wijk in Nederland als zoon van Hilbert en Annie Fluit. Na de zesde klas ging hij van school om op de boerderij van de familie in Drenthe te helpen. Hij trouwde op 3 mei 1941 met Geertje Steenbergen, ook uit De WIjk. Hij sprak zelden over zijn werk in de grote oorlog. Zijn kinderen werd nooit iets verteld over details van zijn activiteiten en die blijven dus onbekend. Hij zei altijd dat de zaken in die jaren erg slecht waren en dat hij hoopte dat zijn kinderen tijdens hun leven nooit zoiets zouden meemaken.
Voordat hij in 1951 naar Canada emigreerde kregen Klaas en Geertje drie zoons en een dochter die later overleed. In Canada vestigde hij zich in Ontario en ze kregen nog twee zoons en een dochter.
In de eerste tien jaar was hij boerenarbeider en later kocht hij zijn eigen boerderij in Ayr, Ontario waar hij 30 jaar woonde.
Hij overleed op 9 januari 2008, twee dagen voor zijn 90ste verjaardag toen hij in een tehuis voor ouden van dagen in Brampton, Ontario woonde.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto