TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McPherson, Donald Robert

Geboortedatum:
1923
Overlijdensdatum:
3 maart 1945 (Duitsland)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Mook
Vak: I. Rij: C. Graf: 3.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer: 334562
Rang: Second Lieutenant
Regiment: Royal Engineers 555 Field Coy.

Donald McPherson werd geboren als zoon van John Jackson McPherson en Hannah Selina McPherson. Het gezin bestond uit vader en moeder en zes kinderen, drie jongens en 3 meisjes. Na zijn opleiding die hij volgde aan de Penrith 'Boys' National School en de Grammar school ging hij werken als tekenaar bij Cowans Sheldons Engineering Co. in Carlisle. Donald meldde zich vrijwillig aan bij het Britse leger om te vechten voor zijn vaderland.

Het overlijden van hun zoon viel het gezin erg zwaar. Nadat de familie een telegram had ontvangen dan hun zoon Donald zwaar gewond was geraakt en mogelijk in levensgevaar was kregen ze een dag later weer een telegram dat hun zoon was overleden aan zijn verwondingen. Dit laatste telegram bereikte de familie vijf dagen na zijn dood. De pijn werd tevens versterkt door het niet kunnen zien van hun zoon of zijn graf tot na de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto's