TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Newton, Ferris Arthur

    Geboortedatum:
    1912
    Overlijdensdatum:
    1985
    Dienstnummer:
    1018088
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Ferris Newton ging bij de RAF en werd opgeleid tot boordmecanicien. Hij werd in 1943 bij 76 Squadron van 4 Group geplaatst dat met de Handley Page Halifax bommenwerper vloog.
    Hij overleed in 1985 in Hull.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Sergeant
    Eenheid:
    No. 76 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    15 februari 1944
    Aanbeveling:
    Deze NCO heeft 29 missies voltooid als boordmecanicien en heeft in totaal 177 operationele vlieguren gemaakt. Hij heeft aanvallen gedaan op veel van de zwaarst verdedigde doelen waaronder Berlijn, twee op Hamburg, twee op Keulen en veel op het Roergebied. De vindingrijkheid en de opgewektheid, in combinatie met zijn opmerkelijke kundigheid waarmee hij zijn taken heft uitgevoerd hebben bij zijn bemanning vertrouwen ingeboezemd. Zijn onverwoestbare en vastberaden geest zijn doel te bereiken zijn altijd van het hoogste peil geweest. Zijn vasthoudendheid, zijn doorzettingsvermogen en zijn gezonde vechtlust worden geacht de toekenning van de Distinguished Flying Medal te rechtvaardigen.
    Distinguished Flying Medal (DFM)

    Bronnen

    • - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 36380 published on the 11 February 1944
      - Buywize

    Foto