TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kelly, Arthur John

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer B.43092.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
The Royal Hamilton Light Infantry
Toegekend op:
12 mei 1945
Aanbeveling:
In de middag en avond van 19 februari 1945 was de Royal Hamilton Light Infantry verwikkeld in een wanhopig gevecht om hoog terrein ten zuidwesten van Kalkar.
Corporal Kelly was een van de weinig overgebleven onderofficieren in deze compagnie vanwege de zware verliezen door vuur van vijandelijke mortieren en artillerie. Ondanks het feit dat er diverse 88’ers in de buurt waren en vijandelijke tanks overal om hem heen, nam Corporal Kelly het peloton over, reorganiseerde het met delen van een andere groep en zette koortsachtig door naar het doel. Omliggende boederijen werden hardnekking verdedigd door parachutisten en met hulp van een metgezel zuiverde Corporal Kelly met de grootste moeite een van de versterkingen.
Daarna leidde Corporal Kelly een aanval over een groot open veld en zijn volledige minachting voor persoonlijke veiligheid terwijl hij zich ervan verzekerde dat het tempo niet verloren ging, vormde een overweldigende inspiratie voor zijn kameraden.
Later, nadat het doel geconsolideerd was werd een van onze ondersteunende tanks in een open veld dichtbij buiten gevecht gesteld en men kon enkele gewonde leden van de bemanningen erbij zien liggen. Hij aarzelde niet om 100 meter naar voren te rennen, steeds onder mortiervuur en bracht met behulp van een metgezel de twee overlevenden van de bemanning terug. Corporal Kelly’s dapperheid en moed waren van het hoogste niveau, net als zijn diverse wapenfeiten van die dag.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto