TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Watkinson, Charles

    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Dienstnummer 55059
    Charles Watkinson meldde zich in 1935 bij de RAF, begon in 1942 aan zijn vliegopleiding en kreeg in 1943 zijn aanstelling. Na de oorlog vloog hij een verscheidenheid aan vliegtuigen waaronder Mosquito’s, Lancasters, Vampires, Meteors, Canberra’s en Vulcans.
    In 1951 werd hij onderscheiden met het Air Force Cross en in 1959 met een Gesp op zijn AFC.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
    Eenheid:
    No. 90 Squadron, Royal Air Force (No. 90 Squadron, Royal Air Force)
    Toegekend op:
    16 februari 1945
    Aanbeveling:
    Deze officier heeft zichzelf bewezen als een zeer efficiënte en vastberaden gezagvoerder. Op zijn eerste missie – een nachtelijke aanval op Rüsselsheim – werd zijn boordwerktuigkundige tijdens het laatste deel van de route naar het doel ernstig ziek en bleef tijdens de rest van de vlucht absoluut niet in staat zijn plicht te doen. Ondanks deze handicap van een onervaren bemanning werd de aanval met succes uitgevoerd en kwam men veilig terug. Op de volgende missie naar Kiel werd Watkinson’s toestel herhaaldelijk lange tijd door nachtjagers aangevallen voor en na het bombarderen van het doel. De aanval werd echter weer op vastberaden wijze uitgevoerd en zijn schutters namen waarschijnlijk twee vijandelijke toestellen voor hun rekening. Sinds deze vroege incidenten heeft deze piloot op dappere wijze missies van diverse aard uitgevoerd waarbij hij zich door niets liet afleiden van zijn belangrijke taak het doel te bombarderen. Zijn rapporten zijn in alle gevallen nauwkeurig, eerlijk en volledig betrouwbaar geweest en na tot nu toe 27 missies is zijn bijdrage aan de oorlogsinspanning uitmuntend geweest.
    Distinguished Flying Cross (DFC)

    Bronnen

    • - Fourth Supplement to The London Gazette Issue 36942 published on the 13 February 1945
      - British Medals

    Foto