TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Counsell, John Gibbons

Overlijdensdatum:
1965
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Na de oorlog werd John Counsell oprichter en 1e President van de Canadian Paraplegic Association.(Canadese Bond van Gehandicapten

Na-oorlogse onderscheidingen:
1 juli 1946: Order of the British Empire
1967: Member of the Order of Canada (Vertelling: als dwarslaesiepatient als gevolg van verwondingen die hij bij Dieppe opliep, heeft hij zich gewijd aan het welzijn en de genezing van anderen met soortgelijke handicaps.")
1972: Officer of the Order of Canada

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
The Royal Hamilton Light Infantry (Wentworth Regiment).
Toegekend op:
2 oktober 1942
Aanbeveling:
Tijdens de actie bij Dieppe op 19 augustus 1942, was Lieutenant Counsell van de Royal Hamilton Light Infantry de assistant van Major McLeod, de officier belast met de regeling op het strand.
Nadat ze tegenover de stad op het strand waren geland zag hij dat de tanks moeilijkheden hadden met het beklimmen van de steile oever en ondanks het zeer zware vuur van artillerie en mitrailleurs dat op het strand lag dirigeerde en hielp hij bij het leggen van rijplaten om de tanks te helpen vooruit te komen. Gedurende de hele actie toonde Lt. Counsell grote koelbloedigheid en moed. Nadat hij ernstig gewond was geraakt bleef hij een voorbeeld vormen dat alle andere leden van zijn ploeg inspireerde.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto