TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rich, John A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 14026804.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Staff Sergeant John A. Rich (Army Serial Number 14026804), Infantry, Company "C", 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 31 augustus 1944 in de omgeving van Epernay in Frankrijk. Optredend als leider van een aanvalssectie, kreeg hij opdracht zijn geschut in stelling te brengen zodat een vijandelijke mitrailleur onder vuur genomen kon worden. Hij raakte gewond toen hij zijn kanon onder een hevige regen van klein kaliber vuur verplaatste. Daardoor niet afgeschrikt bracht hij het stuk in stelling en schakelde het vijandelijke mitrailleurnest uit waardoor zijn eenheid verder kon oprukken. Door zijn plicht als eerste vereiste te zien toonde hij een houding waar de strijdkrachten terecht trots op kunnen zijn.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 88 (18 november 1944).
Purple Heart

Bronnen

Foto