TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gallagher, James B.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 01011435.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Company C, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
First Lieutenant James B. Gallagher (Army Serial Number 01011435), Infantry, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door moedig optreden in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 14 augustus 1944 in de omgeving van Chartres in Frankrijk. Optredend als leider van een peloton tanks kreeg Gallagher opdracht een infanterie aanval te ondersteunen. Tijdens de operatie kwam zijn peloton onder vuur van 88 mm anti-tankgeschut. Twee van zijn tanks gingen verloren en de pelotonssergeant en de tweede tankcommandant sneuvelden. Ondanks het hevige flankvuur gaf hij de drie resterende tanks opdracht de operatie voort te zetten. Door de steun van de grote vuurkracht van de tanks was de infanterie in staat de vijand op de vlucht te drijven en het doel te bereiken. 1st Lt. Gallagher was met zijn vasthoudendheid en moedige leiding tegenover felle vijandelijke tegenstand in grote mate verantwoordelijk voor het slagen van de operatie.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 47 (13 September 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto