TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ochacher, Hyman

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 36241767.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Medical Detachment, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Medical Detachment, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Private First Class Hyman Ochacher (Army Serial Number 32227931), Medical Department, Medical Detachment, 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderschedien door waardevolle prestaties in het kader van militarie operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 17 augustus 1944 in de omgeving van Chartres in Frankrijk. Tijdens de aanval op de sterk verdedigde stad maakte Pfc Ochacher in het zicht van de vijand diverse trips om gewonde soldaten te behandelen en af te voeren. Het zware vuur negerend dat op het gebied lag ging hij zonder aarzelen naar ongedekte posities om zijn kameraden te hulp te komen en bleef naar het gebied terugkeren totdat alle gewonden in zijn sector behandeld waren. Het plichtsbesef van Pfc Ochacher onder zwaar vijandelijk vuur is de hoogste lof waardig.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 46 (12 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto