TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brown, Douglas Roy

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Royal Hamilton Light Infantry
Toegekend op:
28 april 1945
Aanbeveling:
In de morgen van 12 augustus 1944 viel de Royal Hamilton Light Infantry een stelling aan op ongeveer een kilometer ten oosten van Barbery in Normandië.
Kort nadat het bataljon de positie had geconsolideerd deed de vijand een krachtige tegenaanval met sterke steun van mortieren en artillerie. Op dat moment raakte de voorste waarnemer van de voorste compagnie op links gewond en zijn verbinding viel weg. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid ging Captain Brown toen naar voren, leidde persoonlijk het geconcentreerde vuur van zijn zes mortieren waarmee hij verantwoodelijk was voor het afslaan van de tegenaanval en kon voorkomen dat de vijand in de stelling van het bataljon doordrong.
Gedurende de hele actie ging Captain Brown onder zwaar vuur van de ene positie naar de andere en was grotendeels verantwoordelijk voor de geslaagde verdediging van de stelling en maakte zo een verdere opmars van het bataljon de volgende dag mogelijk.

Met "Vergulde Ster".
Croix de Guerre (1939-1945)

Bronnen

Foto