TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Blackburn, George Asa

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer B.130223.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sapper (Sappeur)
Eenheid:
1 Canadian Mechanical Equipment Company
Toegekend op:
21 juli 1945
Aanbeveling:
Op 2 maart 1945 zuiverde de 4 Canadian Infantry Brigade het noordelijke deel van het Hochwald. No.2 Platoon van 2 Canadian Field Company, Royal Canadian Engineers had opdracht gekregen twee grote bomkraters te dichten die aan de rand van het bos lagen op de hoofdroute van de brigade. B.130223 Sapper George Asa Blackburn, 1 Canadian Mechanical Equipment Company, Royal Canadian Engineers, was toegevoegd als bulldozer chauffeur om bij dit werk te helpen. The Royal Hamilton Light Infantry, Canadian Infantry Corps, was verwikkeld in een aanval langs de weg op ongeveer 200 meter ten noordwesten van de bomkraters. Er was geen alternatieve route naar de positie van het bataljon en de weg was van vitaal belang voor het behoud van hun positie.
Sapper Blackburn begon met het dicht gooien van de kraters en om ongeveer 15:00 uur kwam de omgeving van de kraters onder zwaar en nauwkeurig mortiervuur. De beschieting duurde ongeveer drie en een half uur en was zo intens dat al het personeel in de omgeving de hele tijd gedwongen was dekking te zoeken. Sapper Blackburn bleef van 15:00 tot 17:00 uur met zijn bulldozer aan het werk onder een voortdurende regen van mortiergranaten; sommige daarvan sloegen slechts een paar meter van zijn machine in.
De moed, getoond door Sapper Blackburn en de volledige minachting voor eigen veiligheid hadden tot gevolg dat deze belangrijke route werd geopend en deze en volgende aanvallen konden worden gelanceerd en voortgezet. Zijn acties zijn de hoogste lof waardig en zullen een voortdurende aanmoediging voor en een eerbetoon aan zijn Korps en het Canadese leger vormen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto