TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Beauchamp, Mondeau Benjamin

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Dienstnummer B.144875.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
C Company, Royal Hamilton Light Infantry (C Company, Royal Hamilton Light Infantry)
Aanbeveling:
In de middag van 13 augustus 1944 trok de Royal Hamilton Light Infantry op door het dorp Moulines in Normandië in de richting van Falaise. Het bataljon betrok een stelling in afwachting van een aanval op een vijandelijke versterking in dat gebied. Private Beauchamp was seiner, toegevoegd aan C Company. Terwijl de compagnie zich aan het ingraven was kwam die onder zeer zwaar vuur van mortieren en artillerie dat veel verliezen veroorzaakte. Gedurende het gehele bombardement hield Pvt. Beauchamp de lijn naar het hoofdkwartier van het bataljon open. Hij gaf daarna zijn radio over aan een andere seiner en ging met grote persoonlijke moed en minachting voor gevaar onder zwaar vuur van mortieren en mitrailleurs naar voren om gewonden op te halen.
Zijn moed en plichtsbesef vormden een bezielend voorbeeld voor de hele compagnie en droegen aanzienlijk bij aan het succes van de aanval die volgde.

Met Bronzen Ster.

Croix de Guerre (1939-1945)

Bronnen

Foto