TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Young, Robert S.

Overlijdensdatum:
14 april 1945 (nabij Waldenburg/Vrije Volksstaat Württemberg, Duitsland)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company A, 255th Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army (Company A, 255th Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President wordt het Distinguished Service Cross postuum toegekend aan Robert S. Young, 01 312 101, Captain, Company A, 255th Infantry Regiment, wegens uiutzonderlijk heldendom in actie op 14 april 1945 bij Waldenburg in Duitsland. Toen zijn eenheid werd opgehouden door vuur van de strategisch opgestelde vijand ging Captain Young onder dekkingsvuur van zijn verkenners op een mitrailleurnest af en raakte door een sluipschutter gewond. Daardoor niet afgeschrikt bleef hij handgranaten gooien en schakelde drie schutters uit. Hij viel daarna een tweede stelling aan die hij ondanks striemend vuur uitschakelde. Bij de derde stelling kroop hij in een greppel op nog geen 15 meter van de plek waar vandaan de laatste granaat gooide waardoor de vijandelijke dreiging volledig werd weggenomen. Captain Young maakte met zijn uiterst heldhaftige daad de weg voor het bataljon vrij om het doel te bereiken en zijn daad is een voorbeeld van de beste heldhaftige prestatie. Hij kwam in New Mexico in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Headquarters, U.S. Forces-European Theater, General Orders No. 242 (10 september 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto