TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

MacCoubrey, James Grant

Geboortedatum:
23 februari 1915
Overlijdensdatum:
21 februari 1941
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Lambhill Cemetery
Vak: H. Graf: 741.
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 45200
Bij het uitbreken van de vijandelijkheden diende James Grant MacCoubrey als Sergeant Pilot bij 10 Squadron. Na negen maanden van operationeel vliegen werd hij als instructeur geplaatst bij 19 OTU op Kinloss. Op 18 febrauri 1941 kreeg de Whitley V waarvan hij gezagvoerder was bij de nadering van Forres motorstoring en stortte aan de rand van het vliegveld neer. Vijf bemanningsleden werden dood aangetroffen in de wrakstukken. Sergeant E. Lawley en MacCoubrey raakten ernstig verbrand. MacCoubrey stierf aan zijn uitgebreide brandwonden en aan shock.

Promotie:
8 januari, 1941: Pilot Officer (probation)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 10 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
30 juli 1940
Aanbeveling:
Voor zijn benoeming tot gezagvoerder fungeerde Sgt. MacCoubrey als tweede piloot en navigator op acht succesvolle operationele missies. Sinds die tijd heeft hij nog eens 14 geslaagde missies volbracht waaronder aanvallen op olieinstallaties, rangeerterreinen en andere belangreijke vijandelijke doelen. Deze vlieger heeft een uitzonderlijk plichtsbesef getoond en de vastberadenheid om zijn missies met succes te volbrengen. Zijn werk binnen het squadron is van de grootste waarde geweest.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto