TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Robinson, Garner

    Geboortedatum:
    1921 (Rotherham/Yorkshire, Groot-Brittannië)
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Dienstnummer 628021 (NCO), 53730 (Officier)
    Garner Robinson meldde zich in 1938 bij de RAF. Hij werd in mei 1942 voor operationele vluchten als Flight Engineer bij 7 (Pathfinder Squadron) geplaatst dat met de Short Stirling vloog. Met 7 Squadron maakte hij een tour van 30 operaties. Na een korte tijd als instructeur werd hij weer operationeel, nu als officier, als Flight Engineer Leader bij 83 Lancaster Squadron (Path Finder Force) waar hij nog eens 32 missies voltooide.
    Robinson werd in 1946 gedemobiliseerd en ging vervolgens in Boston, Lincolnshire bij de brandweer. Tijdens zijn 32 dienstjaren werd hij onderscheiden met de Fire Brigade Long Service and Good Conduct Medal.

    Bevorderingen:
    ? :Flight Sergeant
    3 oktober, 1943: Pilot Officer (emergency/ war sub)
    3 april, 1944: Flying Officer (war sub)
    3 oktober, 1945: Flight Lieutenant (war sub)

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
    Eenheid:
    No. 7 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    12 maart 1943
    Aanbeveling:
    Deze boordwerktuigkundige heeft nu 30 operationele missies gevlogen tegen goed verdedigde doelen in Duitsland en andere ver afgelegen objecten. Hij heeft zich bewezen als een uitzonderlijk goed boordwerktuigkundige die zijn plichten altijd op een uiterst doelmatige wijze heeft vervuld. Zijn bereidheid tot operationeel vliegen is opmerkelijk.
    Distinguished Flying Medal (DFM)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-vlieger)
    Eenheid:
    No. 82 (United Provinces) Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    14 november 1944
    Distinguished Flying Cross (DFC)
    Aanbeveling:
    Sinds hij in maart 1943 is onderscheiden met de DFM heeft deze officier nog meer missies met het squadron gevlogen. Hij heeft nu 60 operationele vluchten op zijn naam staan. Hij heeft zich steeds koel en dapper getoond tegenover de verdediging van de vijand en heeft een uitstekend voorbeeld gesteld als Hoofdwerktuigkundige van het squadron. In de nacht van 26 juli 1944 als Engineer van de Controller tijdens een aanval op Givors werd de vlucht over bezet gebied naar het doel geteisterd door zware onweersbuien en het toestel had last van ernstige ijsvorming. Deze moeilijke vliegomstandigheden werden ook boven het doel aangetroffen en daardoor kon de normale procedure voor het markeren niet worden gevolgd. Met grote koelbloedigheid legde F/Lt. Robinson de positie van het toestel vast en leidde zijn gezagvoerder ondanks de moeilijke omstandigheden naar het mikpunt. Door zijn onverschrokken vastberadenheid en vaardigheid bij deze gelegenheid van bijna hopeloze weersomstamdigheden en tegenover vijandelijke tegenstand kon een nauwkeurige markering worden gedaan en werd de aanval een succes.
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

    Met "FRANCE AND GERMANY"-gesp.
    Air Crew Europe Star

    Bronnen

    • - Third Supplement to The London Gazette Issue 35936 published on the 9 March 1943
      - Third Supplement to The London Gazette Issue 36793 published on the 10 November 1944
      - Liverpool Medals

    Foto