TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ebersole, Henry T.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Headquarters Company, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division "Super Sixth", U.S. Army (Headquarters Company, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division "Super Sixth", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Private First Class Henry T. Ebersole, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Headquarters Company, 50th Armored Infantry Battalion, 6th Armored Division, in actie tegen vijandelijke troepen in België tussen 4 en 6 januari 1945. In deze periode bemande Pfc. Ebersole een mitrailleur in actie tegen sterke tank- en infanterieeenheden bij Bastogne in België. Tijdens herhaalde aanvallen bleef hij bij zijn wapen en moedigde zijn kameraden aan met zijn onbevreesde minachting voor de vijand. Bij een gelegenheid, toen het noodzakelijk werd ondersteunend vuur te krijgen tegen een vijandelijke tankmacht rende deze soldaat 200 meter ver onder een regen van verwoestend vuur om eigen tankdestroyers hun positie te wijzen. De gehele actie werd uitgevochten in diepe sneeuw en bittere koude. De herhaaldelijk betoonde opvallende moed van Pfc. Ebersole en zijn onbevreesde, vastberaden plichtsbesef vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 60 (18 maart 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto