TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tenuto, Joseph J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company C, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army (Company C, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army)
Joseph J. Tenuto, 33339118, Sergeant (then Private) Company C, 331st Infantry, United States Army wegens het zich hebben onderscheiden in actie op 8 juli 1944 bij Carentan in Frankrijk. Toen de voortgang van zijn peloton werd opgehouden door vuur van een strategisch opgestelde mitrailleur kroop Sgt. Tenuto, die zich bij de aanval had gevoegd ondanks dat hij al eerder gewond was geraakt, zonder aarzelen en met heldhaftige vastberadenheid naar voren en werkte zich naar de flank van de vijand. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid smeet hij twee handgranaten in de stelling, schakelde die uit en nam twee vijanden gevangen. De vechtlust en de opvallende moed van Sgt. Tenuto strekken hem tot de grootste eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij kwam in Pennsylvania in militaIre dienst.

Voor actie die werd getoond op 8 juli 1944, nabij Carentan/departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto