TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Randall, Robert G.

Overlijdensdatum:
28 maart 1945 (Oberlahnstein/Hessen-Nassau, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: A. Rij: 9. Graf: 52.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company A, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army (Company A, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army)
Aan Private First Class Robert G. Randall (38695011), United States Army, werd postuum het Distinguished Service Cross toegekend wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 374th Infantry Regiment. 87th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 26 maart 1945.
Na een aanval over de Rijn gingen Pfc. Randall en een groep metgezellen de oever op om zich bij de rest van de compagnie te voegen. Ze kwamen onder zwaar vuur van vijandelijke kleine wapens, een van de mannen raakte ernstig gwond en de rest zocht dekking in een huis dichtbij. Toen een hospik gewond raakte in zijn poging bij de gewonde soldaat te komen, verliet Pfc. Randall, tegen het advies van zijn sectieleider in zijn relatief veilige plek en ging over open en onder vuur liggend terrein naar de gewonde toe. Terwijl hij eerst hulp verleende aan zijn kameraad werd Pfc. Randall door vijandelijk klein kalber vuur geraakt en dodelijk gewond. De buitengewone heldenmoed en de dappere actie van Pfc. Randall strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 298 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto