TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kestler, Ralph W.

Overlijdensdatum:
4 januari 1945 (nabij Tillet/provincie Luxemburg, België)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 0-354663.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company G, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army (Company G, 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army)
Aan First Lieutenant Ralph W. Kestler (ASN: 0-354663), United States Army, werd het Distinguished Service Cross postuum toegekend wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 347th Infantry Regiment, 87th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 3 januari 1945.
Toen zijn peloton werd opgehouden door vuur van een vijandeijke mitrailleur en van een Tiger tank ging Lt. Kestler met volledige minaching voor zijn eigen veiligheid alleen naar voren, gewapend met een bazooka. Hij stak een sloot over en kroop ondanks vijandelijk vuur 150 meter over een open terrein, betrok een positie in een nabij gelegen gebouw, loste een schot met zijn bazooka en raakte de ketting van de tank. De tank draaide onmiddellijk, vuurde op het gebouw en trok zich daarna terug, waardoor het peloton in staat werd gesteld de mitrailleur uit te schakelen en het doel te veroveren. De uitzonderlijke heldenmoed en dappere actie van Lt. Kestler strekken hem tot grote eer en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Postuum toegekend.
Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 296 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto