TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carroll, Phillip H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Captain Phillip H. Carroll, 0412189, Company K, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand. Op 4 juli 1944, in de omgeving van Les Sablons in Frankrijk kreeg Company K., 3rd Battalion, 358 Infantry, onder commando van Captain Phillip H. Carroll opdracht door de linie van een andere compagnie aan te vallen om sterke vijandelijke posities te veroveren. Andere aanvallende troepen waren twee keer terug geslagen en hadden zware verliezen geleden. Capt. Carroll leidde persoonlijk zijn compagnie naar voren over een diep gelegen spoorlijn onder dicht vijandelijk vuur van mortieren, mitrailleurs, automatische wapens en artillerie en stelde zich onbevreesd bloot aan de vijand om zijn mannen aan te moedigen. Ondanks een pijnlijke wond door een granaatsplinter die hem aan een oog blind maakte, zette Capt. Carroll zijn dappere opmars voort, moedigde zijn mannen aan het doel in te nemen en pas nadat hij de verdediging van de positie veilig had gesteld, zocht hij medische hulp. Zelfs toen liep hij naar de hulppost zodat een andere gewonde soldaat van zijn compagnie per brancard kon worden afgevoerd.
De opvallende moed van Capt. Carroll, zijn uitmuntende onbevreesde leiderschap en zijn uiterste plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 97 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto