TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wagner, Theodore G.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Private First Class Theodore G. Wagner, 18103681, 3rd Battalion, 358th Infantry, 90th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand. Op 11 juli 1944 viel de compagnie van Pfc. Wagner aan in het Forêt de Mont Castre in Frankrijk, toen men op zwaar van korte afstand afgegeven vuur stuitte van mitrailleurs en geweren. Deze soldaat werkte zich op eigen intiatief naar voren en beklom een acht meter hoge rotswand om bij de vijandelijke versterking te komen waar het vuur vandaan kwam. Hij bereikte met groot gevaar zijn doel en legde het vijandelijk geschut het zwijgen op door een aatal handgranaten in de stelling te gooien. Daarna dwong hij acht vijandelijke soldaten zich aan hem over te geven, negen anderen werden dood aangetroffen achter de heuvel. Door zijn moed, zijn dapperheid en onverschrokken actie ruimde Pfc. Wagner een ernstige belemmering uit de weg op de marsroute van zijn compagnie.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 73 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto