TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hughes, James Roland

Geboortedatum:
1921
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

James Roland Hughes ging op 11 juli 1941 in dienst bij de RCAF. Op 3 juli 1942 studeerde hij als piloot af bij No. 9 Service Flying Training School.
Hij diende bij No. 254 Squadron en 404 Squadron, Bomber Command.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-Vlieger)
Eenheid:
No. 254 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
28 maart 1944
Aanbeveling:
Deze offficier heeft aan zeer veel missies deelgenomen waaronder enkele geslaagde aanvallen op scheepvaart. In maart 1944 nam hij deel aan een operatie waarbij een koopvaarder met succes werd aangevallen. De volgende dag voerde hij een sectie aan bij een andere aanval op scheepvaart. Door zijn grote bekwaamheid en zijn superieure leiderschap heeft F/O Hughes een grote rol gespeeld in de behaalde successen. Deze officier heeft onveranderlijk een hoge graad van moed en vastberadenheid getoond.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 254 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
28 april 1944
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
F/O Hughes en F/O Benneworth hebben respectievelijk als piloot en navigator meer dan een jaar samen gevlogen. Beiden hebben grote bekwaamheid en vastberadenheid tijdens hun operaties getoond. Onlangs vielen deze officieren ‘s nachts een groot en goed beschermd konvooi aan. Er werd gezien hoe een van de schepen explodeerde en in brand vloog; het toestel werd door afweervuur geraakt en een van de motoren viel uit maar deze officieren vlogen bekwaam naar de basis terug waar ze een noodlanding maakten.

Tweede DFC ontvangen in de vorm van een gesp, te dragen op het lint van de eerste DFC.

Bronnen

Foto