TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Saunders, Harry C.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fourth Grade (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Troop D, 41st Cavalry Reconnaissance Squadron (Mechanized), 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army (Troop D, 41st Cavalry Reconnaissance Squadron (Mechanized), 11th Armored Division "Thunderbolt", U.S. Army)
Technician Fourth Grade Harry C. Saunders (ASN: 39192116), United States Army wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie dienend bij Troop D, 41st Cavalry Reconnaissance Squadron, 11th Armored Division in het kader van militaire operaties tegen de vijand op 1 april 1945 in Duitsland. Dienend als schutter in het voorste peloton reed Technician Saunders 20 minuten voor de voorste eenheid uit. Voordat hij de stad in reed werden er aan de staart van zijn colonne vijf vijandelijke half-rupsvoertuigen ontdekt, één met een 10 mm kanon en vier met 20 mm kanonnen. Technician Saunders beheerste de situatie omdat zijn tankcommandant naar voren was gegaan. Met nauwkeurig vuur van zijn 37 mm kanon dat hij zelf laadde en afschoot vernielde hij vier van de vijandelijke voertuigen en ongeveer 52 vijanden werden door .50 mitrailleurvuur gedood voordat zij enige schade aan konden richten. Zijn moed en vaardigheden pasten binnen de hoogste tradities van de Landmacht van de Verenigde Staten. Technician Saunders kwam in Washington in militaire dienst.

Headquarters 11th Armored Division, U.S. Army, General Orders No. 96 (1 June 1945).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto