TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Erison, Sherman Walter

Geboortedatum:
22 november 1922 (Cambridge/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
9 juli 1968 (Cambridge/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
No.7 Platoon, "A" Company, The Highland Light Infantry of Canada, 9th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 4 februari 1945 toonde Corporal Sherman Walter Erison, sectie leider van 7 Platoon, "A" Company, The Highland Light Infantry of Canada opmerkelijke moed en plichtsbesef. 7 Platoon had tot taak gekregen om ‘s nachts Eindjeshof te bezetten, een grote groep boerderijen in vijandelijk gebied om een solide basis te vormen van waaruit bij het aanbreken van de dag een aanval gelanceerd kon worden. Om 03:30 op 5 februari stuitte 7 Platoon, terwijl ze Eindjeshof naderden op een veld, dicht bezaaid met anti-personeelmijnen en er vielen twee gewonden. De pelotonscommandant stuurde Cpl. Erison naar de startlijn terug om brancarddragers te halen. Cpl. Erion leidde de dragers door het mijnenveld naar de gewonden. Een drager stapte op een mijn en Cpl. Erison raakte door de explosie pijnlijk gewond aan zijn gezicht en ogen. Ondanks zijn eigen wonden hielp hij de gewonden uit het mijnenveld af te voeren. Toen het duidelijk werd dat het het lanceren van de aanval bij het eerste licht gevaar liep door het oponthoud in het mijnenveld, weigerde Cpl. Erison zich te laten afvoeren en leidde de aanvallende troepen snel en veilig door het mijnenveld. Hij keerde toen naar zijn sectie terug en bleef op zijn post totdat de operatie voltooid was.
Het plichtsbesef van Cpl. Erison en zijn dappere minachting voor zijn eigen veiligheid waren direct verantwoordelijk voor het slagen van de operatie.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto