TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bond, Tom

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
19th Field Artillery Regiment attached to Le Régiment de la Chaudière, 8th Canadian Infantry Brigade (19th Field Artillery Regiment toegevoegd aan het Régiment de la Chaudière, 8th Canadian Infantry Brigade)
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 was Captain Tom Bond door zijn persoonlijke moed, zijn vastberadenheid, zijn volledige minachting voor persoonlijk gevaar en zijn plichtsbesef verantwoordelijk voor de succesvolle opmars van het Régiment de la Chaudière, waaraan hij als vooruitgeschoven waarnemer was toegevoegd. Gedurende de opmars van het bataljon vanaf de stranden, stond Captain Bond vooraan bij de voorste compagnie om goede steun aan de infanterie te geven. Bij twee gelegenheden, hoewel hij onder zwaar vuur van vijandelijke artillerie en mortieren lag, bleef Captain Bond op zijn waarnemingspost tot het doel was veroverd. Bij een bijzondere gelegenheid in de buurt van Le Hamel moest hij vanwege een beschieting zijn waarnemingspost verlaten en terwijl hij het vuur op zijn doel bleef leiden ging hij, nog steeds onder zwaar vuur naar voren naar een andere waarnemingspost om waardevolle steun aan de infanterie te kunnen blijven geven. Gedurende de hele operatie bleek de kalmte en het vertrouwen van deze officier onder vuur een aanmoediging voor allen te zijn.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto