TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Forbes, Robert Borden

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
B Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
19 augustus 1944
Aanbeveling:
"Op 6 juni 1944 was Major Forbes bevelvoerend officier van de linker aanvalscompagnie van het North Shore (New Brunswick) Regiment dat de inleidende aanval deed op Nan Red Beach bij St. Aubin-sur-Mer.
Tijdens de landing ontdekte hij dat de vijandelijke versterking die het strand bestreek veel sterker bezet was dan verwacht en hij realiseerde zich tijdens de nadering ook dat bepaalde onderdelen van de “weekmakende vuursteun” achterwege bleven.
Ondanks deze ernstige tegenslagen vocht deze officier zich met zijn compagnie door zijn kalmte, initiatief en vastberadenheid een weg naar hun doelen en veroverde uiteindelijk de versterking samen met de vele geschutsopstellingen. Als dit gedeelte van het strand niet veroverd geweest was dan zouden de volgende landingen van diverse eenheden zeer kostbaar zijn geweest. Zijn persoonlijk vertoon van kalme moed en besluitvaardigheid smeedde zijn compagnie samen tot een gevechtseenheid."

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto