TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duval, John

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sapper (Sappeur)
Eenheid:
16th Field Company, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
D.15283, sappeur Duval, J, chauffeur van een D-7 gepantserde bulldozer landde op U + 60 minuten met een aanhanger geladen met materiaal voor wegmarkering. Zijn taak bestond uit het openen en behouden van de route het binnenland in vanaf Nan White Beach door Bernières-sur-Mer. Nadat hem door een officier was verteld dat er tot dan toe nog geen andere bulldozers beschikbaar waren, koppelde hij zijn aanhanger af en maakte in 20 minuten drie doorgangen voor wielvoertuigen over de strandmuur zodat de eerste wielvoertuigen het strand af konden komen. De actie werd uitgevoerd onder vuur van vijandelijke kleine wapens en zwaar mortiervuur.
Op D + 1 kreeg sappeur Duval, J. bevel tien uitgebrande vijandelijke voertuigen te verwijderen van de weg tussen Le Mare en Villons-les-Buissons en zo die weg vrij te maken voor verkeer. Terwijl hij hiermee bezig was, kwamen onze tanks en troepen die in de buurt in actie waren en in een rij stonden te wachten om de blokkade te passeren, onder zwaar vuur van vijandelijke mortieren. Sappeur Duval, J. maakte niettemin zijn werk af hoewel de D-7 op een bepaald moment geraakt werd door mortierscherven en licht beschadigd werd.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto