TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dalton, Charles Osborne

Geboortedatum:
5 april 1910
Overlijdensdatum:
21 februari 1999 (Toronto/Ontario, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
"B" Company, The Queen's Own Rifles of Canada, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Major Charles Osborne Dalton voerde het commando over "B" Company, Queen's Own Rifles of Canada toen zijn bataljon op 6 juni 1944 om 08:00 uur bij Bernière-sur-Mer aan land ging. De compagnie kwam onder zwaar mitrailleurvuur vanuit een vijandelijke versterking direct voor hen. Ondanks het feit dat er bij de landingsboot vele verliezen ontstonden door mijnen en obstakels en dat er in de eerste minuten na de landing 65 gewonden vielen, leidde Major Dalton zijn mannen over het strand naar voren om de versterking aan te vallen. Hoewel hij bij de landing ernstig gewond raakte aan zijn hoofd bleef hij zijn mannen aanvoeren en leverde zelf een aandeel bij het uitschakelen van de bunker. Door het voorbeeld van leiderschap en moed van deze officier en zijn koelbloedigheid onder sterke tegenstand werd de vijandelijke stelling snel uitgeschakeld en de compagnie die daarna op het strand landde leed geen verliezen door de strandverdediging.
Distinguished Service Order (DSO)

Bronnen

Foto