TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hammond, Frank Joseph

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
B Company, 1st Battalion, The Hastings and Prince Edward Regiment, 1st Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 9 december 1943, tijdens zware gevechten door het Hastings and Prince Edward Regiment, die hun sector van het bruggenhoofd vestigden in het gebied ten noorden van de rivier de Moro in Italië (MR 3412), werd er een vijandelijke versterking ontdekt voor het front van B Company. Captain Hammond, de compagniescommandant en Company Sergeant-major Yearwood, gewapend met Thompon mitrailleurs en gesteund door het vuur van een sectie, bestormden deze versterking ondanks het zware vijandelijke vuur dat van alle kanten kwam; door deze brutale actie raakte de vijand volledig verrast. Veertien vijanden raakten gewond, 18 werden er gevangen genomen en de stelling viel in handen van onze troepen. Door de moedige actie daalde het moreel van de vijand en werd verwarring onder de rangen veroorzaakt.
De moed en de durf getoond door Capt. Hammond vormden een inspiratie voor diegene onder zijn commando en had het versterken van het bruggenhoofd aan de Moro tot gevolg.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto