TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kingsmill, Hugh Anthony Gault "Tony"

Geboortedatum:
22 januari 1920 (Toronto/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
19 mei 2010 (Brits-Columbia, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
61st Light Aid Detachment, 14th Canadian Armoured Regiment (The Calgary Regiment), 1st Canadian Armoured Brigade, 8th Indian Infantry Division, British Indian Army
Toegekend op:
5 oktober 1944
Aanbeveling:
Captain Kingsmill was op grond van een oorspronkelijk idee dat een Baileybrug over een rivier kon worden gelegd achterop tanks, nauw betrokken bij de ontwikkeling en de constructie van een dergelijke brug die op 12 mei 1944 gebruikt werd tijdens de aanval op de Gustav Linie over de rivier de Gari (MR 863145). Als gevolg van veel oefenen en een zorgvuldige voorbereiding werd het frame van de brug bij daglicht en onder zwaar vijandelijk vuur in elkaar gezet. Direct daarna liep Capt. Kingsmill in het vole zicht van de vijand en onder intens vuur van mortieren en mitrailleurs, zonder op zijn eigen veiligheid acht te slaan 500 meter over open terrein terug tot voor de brug die op de tanks lag. Hij zette die bij de eerste poging met succes op zijn plaats. Hoewel hij door een exploderende granaat gewond raakte bleef hij bij de oversteek tijdens het zekeren van de overspanning. Toen de vijand van de overkant van de rivier een tegenaanval opzette om de brug te vernietigen klom hij in een van de ondersteunende tanks en nam methodisch de Duitse posities met een mitrailleur onder vuur. Vastberaden de aanval af te slaan vroeg en kreeg hij ondersteuning door artillerie. Pas nadat de tegenaanval was afgeslagen en de brug stevig op zijn plaats lag, dacht Capt. Kingsmill eraan zijn wonden te laten behandelen. Zijn moed en vastberadenheid waren steeds boven alle lof verheven. Met zijn dapperste actie droeg hij direct bij aan het verpletteren van de Gustav Linie.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto