TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Foster, William Peter

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Wireless Operator

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
No. 224 Squadron, Royal Air Force

Supplement to the London Gazette, 8 June, 1944.
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
No. 224 Squadron, Royal Air Force
Flying Officer Moore, Warrant Officers Foster en McDowall en Sergeant Hamer waren respectievelijk vlieger, radiotelegrafist, navigator en boordwerktuigkundige van een vliegtuig waarmee zij tijdens een recente missie twee U-boten aanvielen en vernietigden. In beide acties, die binnen 22 minuten na elkaar plaatsvonden zette F/O Moore zijn aanvallen met grote vaardigheid en moed door ondanks zwaar tegenvuur. Hij werd briljant ondersteund door zijn bemanning waarvan de efficiëncy en samenwerking gedurende de hele operatie van onschatbare waarde waren. Op deze opmerkelijke missies stelden F/O Moore en zijn kameraden een voorbeeld van het hoogste niveau en hun prestatie was de hoogste lof waardig.

Supplement to the London Gazette, 22 August, 1944.
Kort na middernacht op 7 juni 1944 steeg de Consolidated Liberator van F/O K.O. Moore op en voegde zich bij een formatie van 224 Squadron RAF Coastal Command. Ze vlogen een 'Cork' patrouille ter ondersteuning van de landingen op D-Day. Tijdens deze missie brachten F/O Moore en zijn bemanning binnen 22 minuten twee Duitse U-boten (U 629 en U 373) tot zinken voor het Franse eiland Ouessant.
Na de oorlog bleek uit diverse Duitse bronnen dat de identificatie van de U 629 niet juist was en dat het in plaats daarvan de U 441 was geweest.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto