TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wonnacott, Gordon

Geboortedatum:
10 oktober 1914 (Edmonton/Alberta, Canada)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 414 Squadron, Royal Canadian Air Force (No. 414 Squadron, Royal Canadian Air Force)
Flight Lieutenant Wonnacott heeft een groot aantal operationele fotovluchten van geringe hoogte en tactische verkenningen uitgevoerd. In de eerste fase van de bevrijding van Normandië heeft deze officier twee langdurige missies gevlogen voor het leiden van het bombardement door de marine. Zijn activiteiten als indringer bij daglicht hebben geleid tot het vernietigen van twee vijandelijke toestellen en het beschadigen van talloze treinen en binnenschepen. Hij heeft gedurende een lange periode een uitzonderlijke bereidheid en plichtsbesef getoond en is voor allen een uitmuntend voorbeeld geweest. Hij is een uitmuntend officier die grote leiderskwaliteiten als vluchtcommandant toont.

Supplement to the London Gazette, 24 November, 1944.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Squadron Leader (Waarnemend Majoor-vlieger)
Eenheid:
No. 414 Squadron, Royal Canadian Air Force (No. 414 Squadron, Royal Canadian Air Force)
Deze officier blijft grote dapperheid tonen bij operaties in de lucht. Zijn gretigheid om het tegen de vijand op te nemen bleek bij een gelegenhed in januari 1945 zeer duidelijk toen hij bij terugkeer naar de basis, na een verkenningsvlucht zag dat de basis door een groot aantal vijandelijke toestellen werd aangevallen. Squadron Leader Wonnacott bond onmiddellijk de strijd aan met de vijand. Voordat hij al zijn munitie had verschoten had deze vastberaden piloot drie van de aanvallende toestellen neergeschoten. Deze officier heeft een zeer hoge mate van plichtsbesef getoond.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een gesp voor op het lint van de eerste medaille.
Supplement to the London Gazette, 23 February, 1945.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto