TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Innes, Donald George

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
5th Field Regiment, 2nd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
In de morgen van 31 oktober 1944 viel het Régiment de Maisonneuve de straatweg in het oosten van Walcheren aan. Lieutenant Innes was vooruitgeschoven artilleriewaarnemer ter ondersteuning van dit infanteriebataljon en trok met de voorste compagnie op.
Ondanks het intense vuur van granaten, mortieren en klein kaliber wapens dat over de weg lag en het feit dat drie van zijn vijf verbindingsmensen direct vielen, ging deze officier rustig verder met zijn taak. Naarmate de opmars vorderde bleef hij nauwkeurig artillerievuur op de vijandelijke posities leggen.
Korte tijd later raakte Lt. Innes zelf gewond en zijn twee radio’s werden door granaatvuur vernield. Hij bleef niettemin op zijn post en onderhield de vitale steun aa de artillerie door middel van de radio van de compagniescommnandant.
Nadat onze voorste troepen een eind over de straatweg waren opgerukt, werden ze vastgepind door het onophoudelijke vijandelijke vuur. Toen hij dit zag ging Lt. Innes naar voren naar een ongedekte positie en leidde onze artillerie zo nauwkeurig naar de vijandelijke defensie dat hun vuur volledig werd geneutraliseerd en onze opmars kon worden voortgezet.
De persoonlijke moed en het plichtsbesef van Lt. Innes, hoewel zelf gewond en onder het zwaarste vuur was van het grootste belang voor een directe bijdrage aan het succes van deze eerste aanval over land op het eiland Walcheren.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto