TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herbert, William Grant

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
"B" Company, The Queen's Own Rifles of Canada, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
Lieutenant William Grant Herbert voerde het bevel over een peloton van B Company van de Queen’s Own Rifles, een aanvalscompagnie die op 6 juni 1944 om ongeveer 08:00 bij Bernières-sur-Mer landde. De compagnie stuitte op zwaar mitrailleurvuur uit een bunker op 100 verder naar voren en binnen enkele minuten vielen er 56 gewonden. Lt. Herbert, die zelf gewond was geraakt aan zijn hoofd en scherven in zijn been had, rende met twee van zijn mannen naar voren en viel de bunker aan met granaten en een Sten gun. Als resultaat van deze actie werd de bunker uitgeschakeld en de rest van de compagnie was in staat verder te gaan met hun uiterst belangrijke taak, het uitschakelen van de strandverdediging. Vanwege zijn volledige minachting voor eigen veiligheid, zijn moed en zijn vastberadenheuid, de wens van zijn commandant uit te voeren werd de taak met succes volbracht en de compagnie die daarna op het strand landde leed geen verliezen door de strandverdediging.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto