TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Blakely, Harry Wellington

Overlijdensdatum:
4 juli 1944 (departement Calvados, regio Laag-Normandië, Frankrijk.)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Beny-sur-mer
Vak: XVI. Rij: D. Graf: 13.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
"B" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
Op 6 juni 1944 tijdens de directe aaanval op het bruggenhoofd van het bataljon bij St. Aubin-sur-Mer, gaf G/63194 Pte Harry Wellington Blakely, B Company North Shore (NB) Regiment belangrijke informatie over zijn bataljon door aan de commandant van zijn compagnie. Hij vertelde dat zij waren vastgenageld door vuur van mortieren en mitrailleurs en dat verder gaan of terug trekken onmogelijk was. Als er geen een of ander ondersteunend vuur kon worden geleverd zou het hele peloton worden uitgeroeid. Om die informatie door te geven moest Pvt. Blakeley een open terrein oversteken dat onder vuur lag van vijandelijke mitrailleurs en hij deed dat met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid.
Pvt. Blakeley ging daarna naar zijn peloton terug met de mededeling dat zij hulp zouden krijgen. Na deze taak kalm te hebben uitgevoerd ging hij naar de sectie met het grootste aantal gewonden, verleende direct eerste hulp aan de gewonden en bracht ze naar een veiliger plek.
Met zijn kalmte, zijn initiatief en moed redde hij de levens van veel van zijn kameraden in het peloton.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto