TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Patterson, Welby Lloyd

Geboortedatum:
1922 (Six Nation Reservation/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
14 april 1945 (Friesoythe/vrijstaat Oldenburg, Duitsland)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Holten
Vak: IX. Rij: A. Graf: 6.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
"C" Company, The Argyll and Sutherland Highlanders of Canada (Princess Louise's), 10th Canadian Infantry Brigade, 4th Canadian (Armoured) Division ("C" Company, The Argyll and Sutherland Highlanders of Canada (Princess Louise's), 10th Canadian Infantry Brigade, 4th Canadian (Armoured) Division)
Aanbeveling:
In de nacht van 9 op 10 december 1944 maakte “C” Coy van de Argyll and Sutherland Highlanders of Canada deel uit van andere eenheden van de 10 Canadian Infantry Brigade die met succes een klein bruggenhoofd hadden gevormd aan het kanaal bij Moerbrugge in België. De vijand deed met groot machtsvertoon een tegenaanval en Cpl. Patterson werkte zich op eigen initiatief door het intensieve vijandelijke vuur van mortieren en mitrailleurs naar een positie achter twee boomstronken van waaruit hij drie uur lang met zoveel kalmte en verwoestende nauwkeurigheid vuurde dat de vijand niet in staat was de hoofdpositie met succes aan te vallen. De moed, het initiatief en de volledige minachting voor eigen veiligheid, getoond door Cpl. Patterson waren ongetwijfeld verantwoordelijk voor het afslaan van herhaaldelijke vijandelijke aanvallen op de positie van zijn eenheid.
Military Medal (MM)

Bronnen