TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Campion, George Alexander

Geboortedatum:
23 januari 1911 (Tofield/Alberta, Canada)
Overlijdensdatum:
23 mei 1944 (nabij Pontecorvo/provincie Frosinone, regio Latium, Italië)
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Cassino
Vak: IX. Rij: G. Graf: 13.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
A Company, 1st Battalion, The Loyal Edmonton Regiment, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
"Op 22 decembr 1943 viel “A” Coy van het Loyal Edmonton Regiment aan langs de hoofdstraat van Ortona in Italië (MR 3316), ondersteund door een afdeling tanks toen er een mijnenveld werd ontdekt, ongeveer 30 meter voor de voorste tank. Alle infanteristen zaten door zwaar mitrailleurvuur uit vier wapens vast in gebouwen. Genisten werden naar voren geroepen om de mijnen te ruimen maar vanwege dit vuur was het voor hen onmogelijk om erbij te komen.
Sgt. Campion vroeg zijn compagniescommandant toestemming voor het leggen van een rookgordijn. Nadat de toestemming was gegeven pakte hij een zak vol rookgranaten en rende toen uit zijn peloton 30 meter voorbij het mijnenveld de open weg op en gooide zijn granaten. Het resultaat was een perfect rookgordijn. Hij rende toen naar zijn peloton terug om nog meer granaten te halen. In de tussentijd waren de genisten, die hun taak niet hadden kunnen uitvoeren voordat het rookgordijn er was, teruggedreven door mitrailleurvuur. Bij terugkomst legde Sgt. Campion nog een rookgordijn dat hen in staat stelde de mijnen te ruimen en zo de voortgang mogelijk te maken.
De afstand die hij steeds onder zwaar mitrailleurvuur door de open straat aflegde was ongeveer 30 meter.
Door zijn vastberadenheid en een totaal gebrek aan angst bij deze twee gelegenheden droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van de operatie."
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Ontvangen met gesp voor overzeese dienst.
Canadian Volunteer Service Medal (1939-1947)

Bronnen

Foto